útépítés Makadám - aszfalt

Makadám útépítés menete

makadám útépítés logo

Ismerje meg Ön is a munkafolyamatot mellyel a Makadám út épűl. Bemutatom lépésről lépésre a technológiát mellyel tartós és erős szerkezetű makadám útburkolatot hozunk létre. Továbbá részletezem a költségeket, anyag és munkadíj, melyből összeadódik a végleges útépítés ára.

aszfalt marása Budapest

Útépítés, első rész.

 Aszfalt marást végzünk lehetőség szerint egy közelebbi útépítés területén. A közeli útépítés a szállítmányozás szempontjából praktikus. Mielőtt nekifogunk az aszfalt marásának a marógépet úgy állítjuk be, hogy a felmart aszfalt szemcseszerkezete a legideálisabb legyen a makadám út építésére.

Útépítés, második rész.

Út tükör kialakítása a Makadám útépítésre kijelölt útszakaszon

 Aszfalt marást megelőzően vagy akár párhuzamosan egyidőben a marási munkálatok végzésével, elkezdjük a megadott útfelület gréderezését. Az út, gréderezés során a régi útfelület meglévő egyenlőtlenségeit tüntetjük el. Majd a már tükörsima útfelületet alaposan tömörítjük. Mire az útépítőanyag megérkezik a helyszínre, az adott útfelület, alkalmas az útépítés kezdéséhez.

 Az adott település lehetséges időjárását figyelembe véve, készíthetünk az út szélén vízelvezető árkot. Amennyibe szükséges több szikkasztó árkot is létrehozhatunk az útépítés folyamán.

makadám útépítő gépezetek

Teherbíró útalap építés

Makadám útépítés során készíthetünk az út burkolata alá vízelvezető réteget, úgynevezett fagyvédő réteget. Bár van anyagi vonzata, viszont az út sokkal tovább bírja majd a jövőbeni terhelést, élettartama jelentősen megnől.

mart aszfalt szállító

Útépítés, harmadik rész.

Mart aszfalt depózása az épülő útszakasz közelében

 Amint megérkezik a mart aszfalt, egy előre kijelölt helyen depózásra kerül. Szakaszosan depózzuk, minél közelebb az épülő úthoz. Rakodógépek segítségével nyergesvontatóra rakjuk az útépítés kezdőnapján.

 Útépítés nem kezdődhet el a megelőző munkálatok hiányában. Annak érdekében, hogy a későbbiekben sem legyen fennakadás. Ellenőrizzük többek között az útszakaszon a szinteket. Továbbá, forgalomterelő táblákat helyezünk el az útépítés munkaterületén. Gondoskodunk a megfelelő vízellátásról, és így tovább, míg minden a helyére nem kerül. Kezdődhet az útépítés.

Útépítés, negyedik rész.

Makadám útépítés, nagy teherbírású útburkolat építése

 Megtörténtek az utolsó simítások, minden a helyén. Útépítő gépek készenlétben, építőanyag a nyergesvontatón, nincs más hátra mint megkezdeni a mart aszfalt terítését.

 Munkálatok végzése folyamatos ellenőrzés mellett történik. Mivel minden biztosított, így az útépítés viszonylag gyorsan halad. Nagyban meghatározzák a munkamenetét: útfelület szélessége és az esetleges kanyar és kereszteződések, tömörítési munkálatok.

makadám útépítés aszfalt finiserrel
bitumen emulzió, kelősítés

Útépítés, ötödik rész.

Útépítő, bitumenes itatás a kész útfelületen

 Elkészült az útburkolatunk, azonban nincs még vége az útépítésnek. Az elkészült burkolatra ragasztóréteget locsolunk. Átitatjuk a martaszfalt burkolatot a megfelelő minőségben, mennyiségben.

 Bitumenes itatást követően vékony koptatóréteget viszünk fel az út felületére. A vékony réteg szintén átitatódik a ragasztóréteggel, viszont a teteje száraz marad, így tovább tömöríthetjük a már átitatott burkolatot.

Útépítés, befejező rész.

Útépítés elkészült. Végezetűl folyamatosan hengerezzük az aszfalt makadám felületét a megfelelő tömörség eléréséig.

útépítő úttömörítő henger