Mire kell figyelni?

Az aszfalt strapabíró és hosszú élettartamú anyag, amelyet gyakran használnak udvar aszfaltozására vagy autóbehajtókhoz, utakhoz és parkolók burkolásához.

Ez azonban jelentős befektetés lehet, és az utolsó dolog, amit valószínűleg szeretnél, hogy egy (szimpatikus, megbízható) vállalkozó egyszer csak átverjen.

Oké, nézzük meg hogyan kerülheted ki nagy eséllyel, hogy átverjenek. Adok néhány Tipp-et, hogyan kerülheted el a kellemetlen meglepetéseket.

  • Kutasd fel a vállalkozót: Mielőtt bármilyen vállalkozót bérelnél, elengedhetetlen, hogy végezd el a kellő vizsgálatot. Keress véleményeket az interneten, ellenőrizd a vállalkozó webhelyét, és nézd meg, hogy engedéllyel és biztosítással rendelkezik-e. Ne félj referenciákat kérni, és fordulj hozzájuk, és érdeklődj a vállalkozóval kapcsolatos tapasztalatairól.

  • Kérj több árajánlatot: Ha találtál néhány jó hírű vállalkozót, kérhetsz árajánlatot mindegyiktől. Ez képet ad az aszfalt projekt tipikus költségeiről, és lehetővé teszi az árak összehasonlítását. Legyél óvatos azokkal a vállalkozókkal, akik lényegesen alacsonyabb árajánlatot adnak, mint a többiek, mert előfordulhat, hogy vékonyabb aszfaltot kapsz a beígértnél, vagy gyengébb aszfalt keveréket használnak. Az olcsóbb aszfalt anyagból nem lehet jó minőséget produkálni.

  • Ne fizess előre: Egy jó hírű vállalkozó általában előleget kérhet, ebben nincs semmi új. Viszont az aszfaltozás projekt összköltségének kis százalékát szokta képezni, nagyjából 30% körül. Soha ne fizesd ki a teljes költséget előre, mert ez megnehezítheti a pénz visszaszerzését, ha valami baj van. Legjobb ha részletekben történik a kifizetés és akkor mind Te mind a Vállalkozó biztosítva van.

  • Figyelmeztető jelek / piros zászlók: Légy óvatos azokkal a vállalkozókkal, akik megpróbálnak rákényszeríteni, hogy gyorsan hozd meg a döntésed, vagy nem hajlandók írásba foglalni a szerződés feltételeit. Légy óvatos azokkal a vállalkozókkal is, akik nagyobb útépítésnél is csak készpénzben kérnek fizetést, mivel ez megnehezítheti a tranzakció nyomon követését, ha valami elromlik.

  • Ismerd fel az átverések figyelmeztető jeleit: A csalások gyakori figyelmeztető jelei közé tartoznak azok a vállalkozók, akik kéretlenül kopogtatnak az ajtón, és „különleges ajánlatot” kínálnak, mint például, megmaradt aszfalt most olcsóbban, vagy különösen jó áron mart aszfalt bitumen emulzióval összekeverve. Gondolom mondanom sem kell, hogy egyik aszfaltozás vége sem zárult Happy End -el?

Népszerű Átverés

Megmutatom melyik az a 2 munkanem amivel előszeretettel átvernek. Vagy gyenge minőségű, alig tapadó aszfaltot akarnak rád tukmálni. És még meg is locsolják emulzióval, hogy neked minél jobb legyen, vagy mart aszfaltot locsolnak be bitumenes emulzióval, mondván, hogy az milyen jó lesz neked. Sajnos nem lesz jó.

Az új aszfaltburkolat építése nagyszerű befektetés lehet ingatlanod számára, mivel nagyban megnöveli annak értékét. Fontos, hogy legyél körültekintő, és válassz jó hírű vállalkozót, hogy a munka megfelelően és a megegyezett költségkereteken belül történjen. Ha követed ezeket a tippeket, elkerülheted a csalásokat, és megbízható vállalkozót találhatsz a kisebb-nagyobb aszfaltozási projektjéhez.

Nagyon rossz állapotú aszfaltozások, nem tartott ki a garancia végéig sajnos.

Magyarországon szinte minden megyében de legtöbb Budapest és Pest megye környékén találhatóak a csaló útépítők, aszfaltozók. Nagyon sok rossz hír érkezik folyamatosan ebből a térségből.  A hírek olyan csaló aszfaltosokról szólnak, akik lakástulajdonosokat és vállalkozókat károsítanak meg és csalnak ki nagyobb összegeket a silány munkáért. Ismerd meg milyen gyakori taktikákat alkalmaznak a csalók Magyarországon, és hogyan védekezhetünk ellenük.

A tipikus házalós átverés.

  • Háztól házig értékesítés: A csaló aszfaltozók egyik gyakori taktikája Magyarországon, hogy háztól házig járnak, „különleges ajánlatokat” vagy „kedvezményeket” kínálva az aszfaltburkoló szolgáltatásokra. Ezek a „vállalkozók” gyakran alkalmaznak nagynyomású taktikát, hogy megpróbálják rávenni a lakástulajdonosokat a helyszínen az egyezségre, és előfordulhat, hogy azonnal el is készítik a munkálatokat.

  • Hamis hivatkozások: Légy óvatos azokkal az útépítő, aszfaltozókkal, akik nehezen ellenőrizhető referenciákat adnak, vagy túl jól hangzanak ahhoz, hogy igazak legyenek. A csaló aszfaltos hamis referenciákat használhatnak hitelességük növelésére.

  • Túlköltekezés: Egyes csalárd aszfalt burkolók olyan becslést adnak, amely jelentősen alacsonyabb, mint az aszfaltozás tényleges költsége, majd felszámolják azokat az anyagokat és munkaerőt, amelyek nem szerepeltek az eredeti árajánlatban.

  • Nem megfelelő anyagok használata: Egyes csaló aszfaltozók nem szabványos anyagokat használnak a költségek csökkentése érdekében, így olyan felület keletkezik, amely nem tart olyan sokáig, mint kellene, vagy nem felel meg a szilárdsága és amint ráhajt a gépkocsi nem bírja el a terhelést.

Udvar aszfaltozása. Egy újabb meggondolatlan megrendelő aki bedőlt a nagy lehetőségnek. A TÚL SZÉP ÍGÉRET tipikus esete.

Kérj referencia munkákat.

Ahhoz, hogy megvédhesd magát ezekkel a csalásokkal szemben, kulcsfontosságú, hogy tájékozódj, mielőtt aszfaltozót bíznál meg. Keress véleményeket az interneten, nézd meg az útépítő cég webhelyét, és nézd meg, hogy rendelkeznek-e engedéllyel és biztosítva vannak-e. Ha a „vállalkozó” nem hajlandó referenciákat adni, vagy ha a megadott referenciákat nehéz ellenőrizni, akkor a legjobb, ha elkerülöd a velük való munkát. Ezenkívül fontos, hogy több árajánlatot kérj, és soha ne fizesd ki a teljes összeget előre.

Ezek a megrendelők a csaló aszfaltos vállalkozók károsultjai.

Kerüld az ígérgetőket.

A csaló vállalkozók ellenőrzéséért az Országos Kereskedelmi Főfelügyelőség és az Építésügyi Hatóság a felelős. A szerződés aláírása előtt mindig ajánlott ellenőrizni a nyilvántartásukat, és ha a vállalkozó valamilyen szabálysértést követ el, kerüld a velük való együttműködést.

Mire kell figyelni?


Amikor aszfaltozást tervezel, elengedhetetlen a megfelelő vállalkozó megtalálása. Olyan vállalkozót célszerű keresned aki biztosítani tudja számodra a becsületes munkavégzést. Továbbá biztosítja a határidők betartását, a megbeszélt árak tartását, a kiváló minőségű aszfalt felületet. Íme három gyors tipp, amelyek segítenek megtalálni a megfelelő vállalkozót az útépítő, aszfaltozó projekthez.

Először is kérj ajánlásokat olyan emberektől, akik korábban már dolgoztak a vállalkozóval, lehetőség szerint ugyan olyan kicsi vagy nagy aszfalt munkát végeztek nála mint amilyen nálad lesz. Így képet kaphat arról, hogy valóban megbízható-e az általad kiszemelt útépítő.

makadám aszfalt hun logó

1. Légy körültekintő

Alaposan tanulmányozd át mind a kiszemelt útépítőt aki szóba jöhet mint munkavégző nálad, ez az olcsóbb módja annak, hogy a végén ne kétszer vagy háromszor kelljen aszfaltoztatnod. Nézd meg a webhelyüket, olvasd el az online értékeléseket, és ha lehetséges, lépj kapcsolatba a cég korábbi megrendelőivel

makadám aszfalt hun logó

2. Kérj több árajánlatot

Győződj meg arról, hogy a vállalkozó rendelkezik élő céggel és esetleges biztosítással, hogy ne a végén derüljön ki, hogy a cég sem jó.

Kérj több ajánlatot útépítő vállalkozóktól, és hasonlítsd össze őket, hogy a lehető legjobb ajánlatot kapd projekted számára.

makadám aszfalt hun logó

3. Egyeztesd az adatokat

Végül mindig tegyél fel kérdéseket a felhasznált anyagokról és arról, hogy mennyi ideig tart a munkaidő, mennyi idő a garancia, és fontos, hogy egy Hét múlva is ugyan azon a telefonszámon elérd. Tartsd észben, hogy nem minden esetben a legalacsonyabb ár a legjobb számodra.

Vigyázz, ha feltűnően alacsony az ár a többiekéhez képest, akkor ott valami nagyon nem lesz jó neked. mielőtt szerződést vagy megállapodást írna alá egy vállalkozóval.

Azt is fontos észben tartani, hogy ha egy ajánlat túl szépnek tűnik ahhoz, hogy igaz legyen, valószínűleg egy nagy átverés lesz a végén.

Nagyon vékony az aszfalt, kihűlt és a nyomok a nagyon gyenge minőségre és a szaktudás hiányáról árulkodik.

Légy rendkívül óvatos minden olyan ígérgetővel, aki olyan „különleges ajánlatot” vagy „kedvezményt” kínál, amely lényegesen alacsonyabb, mint a magyarországi aszfalt építő árak.

És még egyszer: körültekintés.

Összefoglalva, az aszfaltburkolat építése vagy felújítása nagyszerű befektetés lehet ingatlanod számára, de fontos, hogy körültekintően járj el, és válassz megbízható kivitelezőt, hogy a munka megfelelően és költségkereteken belül legyen elvégezve. A kapott tippek és információk betartásával elkerülhető, hogy a csaló „vállalkozók” átverjenek.

..

Aszfalt javítási munkálatok.

Lakossági aszfalt javítást végzünk. A megrendeléstől számított, akár a 48 órán belüli munkavégzés, aszfaltozás sem lehetetlen. Sürgősebb esetben hívj fel telefonon és ne üzenetet küldj.

Gombra kattintva további információkat kérhetsz az aszfalt javítás munkálatairól.

Aszfalt felület javítása

Aszfalt javítása

Mindig nagyszerű ötlet a hatóságokkal való egyeztetés, valamint a megfelelő kutatás elvégzése a szerződés aláírása előtt. Ne feledd, hogy megéri időt és energiát fektetni egy megbízható vállalkozó felkutatására. Mindig győződj meg arról, hogy minden megadott információ pontos és érvényes.

Megjegyzés: ezzel a pár mondattal szeretnék segíteni minden megrendelőnek aki útépítést vagy kisebb-nagyobb aszfaltozást tervez a jövőben. Ne aszfaltoztass azonnal és legyél körültekintő, ne dőlj be a nagy ígéreteknek. Ne feledd-ha valamelyik ajánlat olyan jó, hogy az szinte hihetetlen, akkor az nagy valószínűséggel nem is igaz. – nagy meglepetések lesznek a végén ha bedől az ígérgetéseknek.

Szaniszló Ferenc

Szaniszló Ferenc

Magas és Mély-Építés felsőfokon