Öntött aszfalt

Egy igazán tökéletes aszfalt burkolat

Öntött aszfalt burkolat

“Öntött aszfalt”-ról

Magyarország egyik jellegzetes aszfalt fajtája. Kimondottan szép és egybefüggő felületeket lehet létrehozni az öntött aszfalt keverékeivel. A vízzáró hatásának köszönhetően sokan szigetelésként is használják. Mivel a felső rész tükör sima aszfalt, így érdesíteni szoktuk a járófelületét, ha igény van rá, vagy a megrendelő kifejezetten így kéri. Érdesítésének köszönhetően az aszfalt felső része télen sem csúszik, járdára, gépkocsi feljáró aszfaltozására a leginkább ajánlott aszfaltkeverék.
Öntött aszfalt

Öntött aszfalt jelölések

öntött aszfalt
MA-04

Aszfaltkeverék csak kerékpár és gyalogos útra tervezhető.

öntött aszfalt
MA-08

Nagyobb forgalmú garázsok, parkolók építésénél.

öntött aszfalt
MA-11

Gépkocsiforgalom és nagyobb gyalogosforgalomnál.

öntött aszfalt
SMA-11

Erősített, zúzalékvázas, öntöttaszfalt keverék.

öntött aszfalt
SMA-11 (mF)

Modifikált öntöttaszfalt keverék. Igen erős vázzal.

öntött aszfalt
KZ 4/8

Érdesítő kőzúzalék. Gépjármű forgalom esetén 8/11 mm

aszfaltozás öntött aszfaltból

Öntött aszfalt Def.:

Aszfaltkeverékek közül az öntött aszfalt tartalmazza a legtöbb bitument, ezzel is biztosítva a rendkívül erős kötését a talajhoz. Továbbá stabil vázat ad a mészkőliszt-coulé összetétel is. Ellenálló, vízhatlan, kifejezetten rugalmas szerkezetű, örök életű aszfaltburkolat. A betonfelületek tetejére a legjobb védőburkolat. A leghidegebb tél sem tudja kikezdeni tartósságát. Nagy előnye, hogy újrahasznosítható a felhasznált öntött aszfalt burkolata. A megrendelőtől visszavásároljuk az aszfaltot így pénzt takaríthat meg velünk.

Elkészítjük öntött aszfalt Járdáját, Garázsát, Udvarát, Pincetetőjét

Öntött aszfalt beépítése

Öntött
aszfalt
burkolata

Az aszfaltanyagokat Budapesti ill. vidéki erre alkalmas, aszfaltkeverő telepeken, üzemekben állítják elő. Az aszfaltüzem központi egysége, alapgépe az aszfaltkeverő gép.

Aszfaltkeverő telepről a munkálatok helyszínére hőtartályban, úgynevezett “maxtikátor”-ban kerül kiszállításra. Ekkor az öntött aszfalt, 220-240 Celsius hőmérsékletű. Mivel a maxtikátor nem engedi kihűlni az aszfaltot így órák múltán is bedolgozható a benne lévő öntött aszfalt keveréke. Mivel nem hűl ki a többi aszfalttal ellentétben, így több egymástól távolabb lévő munkaterületre is ki lehet szállítani. Útközben nem károsodik az anyag összetétele, sűrűsége, így a legkiválóbb választás többek között a kátyúk eltüntetésére.

Öntött aszfalt bedolgozása a továbbiakban kézzel történik. Csapolást követően egy talicskában vagy vödörben a Mesterek keze alá öntjük a forró aszfaltot. Az öntött aszfaltot simítófa segítségével tükörsimára formáljuk. Majd, hengerlés és a keletkezett légbuborékok megszűntetése jön. Érdesítés és befejező munkálatokat követően kész az aszfaltburkolat.

1, betonalap, ferde meredekség >2%

2,alapozó

3, polimer bitumen, vízszigetelő membrán

4, öntöttaszfalt burkolat, ideális 3 cm